meer informatie

over SKKIN en waarom ik deze stichting steun

1 Op de 8 kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens

Stichting Kansarme Kinderen in Nederland zorgt dat kinderen die opgroeien in armoede op een hele praktische manier geholpen worden. Er worden voor deze kinderen pakketten samengesteld met allerlei spullen die ze nodig hebben. Er zit bijvoorbeeld kleding in, speelgoed, schoolmateriaal en boeken.

Helaas is het zo dat er steeds meer aanvragen zijn, omdat steeds meer gezinnen het hoofd niet meer boven water kunnen houden en dit heeft een enorme impact op kinderen. Niet alleen is er vaak stress in het gezin, vanwege de financiële situatie, maar kinderen worden ook sociaal buitengesloten. Inmiddels leeft 1 op de 8 kinderen onder de armoede grens. Dat is per klas al snel 3 tot 4 kinderen. 

Ik ben zelf al meer dan 23 jaar leerkracht  en armoede bij kinderen gaat me aan het hart. Daarom steun ik Stichting Kansarme Kinderen in Nederland en het betekent veel voor me als jij ook wilt helpen!

Moonreaders acties voor SKKIN

Begin september gaan de kinderen die nu in groep 8 zitten naar het voortgezet onderwijs. Daar hebben ze een goede calculator nodig en voor ouders die maar € 25,- per kind te besteden hebben in een week is de aanschaf van zo'n calculator ( kosten +- € 18,-) niet te doen. Ik wil daarom heel graag op 1 juli kunnen zeggen: ik heb 50 calculators voor jullie, SKKIN! Maar dat kan ik niet alleen en daarom vraag ik hulp aan iedereen die het wil horen. Doneer een bedrag, doneer een  calculator (Een die geschikt is voor het VO!), zodat deze kinderen ook een goede start maken op hun nieuwe school.

In november breng ik een verhalenbundel uit met verhalen van de winnaars van de schrijfwedstrijden. Een groot gedeelte van de opbrengst van dit boek gaat naar SKKIN. www.skkin.nl

Wat er nodig is

Ik heb gesproken met Stephanie van Buuren, coördinator bij SKKIN en gevraagd wat er dan precies nodig is. In een woord: veel. Gelukkig zijn er een heleboel lieve mensen in Nederland die al helpen. Toch is er een doelgroep die wat over het hoofd gezien wordt. De groep kinderen tussen 12 en 14 jaar.

Op die leeftijd spelen ze niet echt meer met speelgoed, hebben natuurlijk hele andere behoeften, dus wat kun je kinderen geven op die leeftijd? Wat hebben ze nodig? Boeken, ondergoed en, op korte termijn, calculators. Kosten: ongeveer € 18,- per stuk en aankomend schooljaar zijn er 50 kinderen die aangemeld zijn bij SKKIN die naar het voorgezet onderwijs gaan. Dus help mee! Hoe fijn is het, als al die 50 kinderen hun schoolpakket uitpakken en er ook voor hen een mooie calculator inzit?

Wanneer je op bovenstaande knop klikt of de QR- code hieronder scant, kun je een bedrag vanaf € 5- doneren. Jouw donatie komt direct bij SKKIN terecht!

Deel deze tekst en visual als je meedoet met deze actie!

𝐈𝐤 𝐝𝐨𝐞 𝐦𝐞𝐞!

Ik steun de calculator actie van Moonreaders! Help jij ook mee om 50 calculators te doneren aan Stichting Kansarme Kinderen in Nederland?

𝐖𝐢𝐞 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐬𝐞𝐞𝐫𝐭 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐞?

Mijn naam is Sandra, uitgever en leerkracht in het basisonderwijs. Ik werk nu al 23 jaar in het onderwijs en ik ben helaas meer dan bekend met kinderen die in armoede opgroeien. Het gaat me zo aan het hart dat ik daar verschil in wil maken.

Stichting Kansarme Kinderen in Nederland (SKINN) doet dit op een hele praktische manier en daarom steun ik deze stichting. SKKIN geeft kinderen pakketten met bijvoorbeeld kleding, boeken, speelgoed en schoolspullen. Alles wat er wordt gedoneerd, komt dus bij kinderen terecht die dit nodig hebben.

Ik heb de actie 𝟓𝟎 𝐜𝐚𝐥𝐜𝐮𝐥𝐚𝐭𝐨𝐫𝐬 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐒𝐊𝐊𝐈𝐍 opgezet en hoop dat we met z'n allen kunnen realiseren dat die 50 kinderen* die in september naar het voortgezet onderwijs gaan dat kunnen doen mèt een nieuwe calculator.

Help je ook mee?

Doneer nu via  https://www.moonreaders.com/goed-doel en laat deze kinderen rekenen op een betere toekomst!

(*Dit zijn de 50 kinderen die aangemeld zijn bij SKKIN)

FAQ

Welke Calculators zijn geschikt voor het voortgezet onderwijs?

Calculators zoals bijvoorbeeld de Casio FX-82MS, Casio fx-82EX en de Texas Instruments TI-30XB

 

Waar komt mijn donatie terecht?

Jouw financiële donatie komt direct op de rekening van SKKIN terecht.

Wanneer je een calculator doneert, kan dat zowel bij SKKIN als bij mij. Ik zorg dat in de eerste week van juli alle calculators bij SKKIN terecht komen.

 

Waar kan ik calculators doneren?

Bij mij: Moonreaders t.a.v. Sandra Schot- van Baar, Klokkengieterstraat 27, 1825 AJ, Almaar

Bij SKKIN: Stichting Kansarme Kinderen In Nederland, Tolakkerweg 217-4, 3738 JM Maartensdijk