Over...

Waarom ik schrijfster werd en hoe het allemaal begon, lang, lang geleden.

Als je van lezen houdt en schrijven zoals ik, dan kun je bijna niet anders dan op een dag zelf auteur worden. Mijn naam is Sandra Schot- van Baar, eigenaar en Story Creator bij Moonreaders.

Vanaf dat ik kon schrijven, schreef ik. Verhalen, gedichtjes, liedjes. Laatst kwam ik een van mijn allereerste gedichtjes tegen, in zo'n lijntjesschrift, dat ik geschreven heb tijdens een dichtworkshop op mijn basisschool. Te grappig.

Ik ging naar de Pabo, werd leerkracht in het basisonderwijs en daar schreef ik verhaaltjes die perfect aansloten op de thema's die ik aanbood. Regelmatig kreeg ik vriendenboekjes onder mijn neus geduwd en altijd bij het kopje 'Wat wil je later worden?' schreef ik: schrijfster. En dan bleef ik doen. jaar na jaar.Tot op een dag ik ineens dacht: Maar waarom niet nu? Dat was in 2019. Vanaf dat moment ben ik serieus gaan schrijven. Het was in het begin een grote roller coaster en ik vond het geweldig.

Ik ontdekte namelijk mijn manier van schrijven. Die zal voor elke auteur anders zijn. Ik begin bijvoorbeeld niet aan het begin van het verhaal. In mijn hoofd zie ik soms scènes. Dat kan echt van alles zijn. Wat ik in mijn hoofd zie, schrijf ik op en alle details die ik op dat moment weet, schrijf ik daarbij.

Daarna meldt zich vanzelf een volgende scène en nog een en nog een. Het verhaal schrijft zich praktisch vanzelf. Soms denk ik na over een karakter uit het verhaal. Dan voelt het bijvoorbeeld alsof er iets niet helemaal klopt, of dat ik iets nog niet weet. Meestal word ik dan 's nachts wakker en dan weet ik het. Ik heb dan ook altijd pen en papier op mijn nachtkastje liggen, want als ik het niet opschrijf, slaap ik niet meer.

Verhalen schrijven vind ik heerlijk en ik hou zelf het allermeest van Fantasy, Thrillers en romantiek. Ik publiceer mijn verhalen voor volwassenen onder 'Alexandra Schot'. Zo blijven de boeken die ik zelf creëer voor volwassenen en kinderen mooi gescheiden.

Naast het schrijven en de kinderen in mijn klas, geniet ik vooral van het ondernemen. Er is gewoon zoveel te leren. En stap voor stap maak ik mezelf dat allemaal eigen. Gelukkig heb ik een uiterst begripvolle man die snapt dat ik af en toe in een bubbel zit als ik aan het schrijven ben en verbaasd opkijk dat het alweer avond is als hij thuiskomt. Samen hebben we een super lieve puberzoon die ineens zelf met een verhaal kwam. In het Engels. En het is opgepikt door verschillende youtubers die het uitbrachten als een luisterverhaal. Mijn moederhart klopt trots in mijn borst. Hij houdt erg van horrorverhalen en je kunt o.a. hier luisteren naar zijn verhaal.

Groetjes,

Sandra