Workshop 'Hoe schrijf je een boek?' in Alkmaar

Is het jouw droom om een boek te schrijven, maar weet je niet zo goed hoe je dat aanpakt? Of ben je al begonnen, maar heb je vragen over het uitgeven van je verhaal? Dan is deze workshop een goed begin.

Voor wie?

Voor beginnende schrijvers en mensen die een boek willen schrijven, maar niet weten hoe ze moeten beginnen (of het spannend vinden, graag wat tips willen, graag van tevoren weten hoe iets werkt voor ze er aan beginnen).

Wanneer?

  • Woensdag 3 juli 13:00 tot 15:00 uur.

Kun je niet op dit tijdstip, klik dan hier voor de online Workshops.

Waar?

In Alkmaar (Op dit moment zijn we in overleg over de exacte locatie.)

Wat kost het?

Deze praktische workshop kost € 30,- inclusief Koffie/ thee/ water, wat lekkers en een praktische verrassing.

Waar gaat de  workshop over?

  • Tijd vrijmaken en je eigen ritueel ontdekken

Waar veel mensen tegenaan lopen is: 'Hoe begin ik? ' of 'Waar haal ik de tijd vandaan?'  Misschien heb jij die vraag ook? Of heb je wel eens gelezen dat je elke dag moet schrijven, of beter aan een stuk door kunt schrijven? Daar gaan we het over hebben en ik vertel je hoe het zit, hoe het werkt en vooral hoe het niet werkt.

  • Hoe maak je je personages interessant?

Je wilt natuurlijk dat mensen je boek gaan lezen en dat lukt alleen als je je personages goed neerzet in je verhaal. Maar hoe doe je dat? Daar ga ik dieper op in én we gaan er meteen mee oefenen.

  • Inspiratie en verhaalideeën

Je wilt wel schrijven, maar hebt geen idee waarover, of je weet wel waar je over wilt schijven, maar je hebt geen inspiratie om je verhaal uit te werken. Ik geef je een aantal verhaalideeën en laat je zien hoe je anders kunt kijken naar inspiratie en we verkennen samen een oefenopdracht.

  • Hoe werkt het uitgeven van een boek?

Als je verhaal klaar is, wil je het misschien wel uitgeven. Dat kan op verschillende manieren en bij verschillende uitgevers. Hoe pak je dat aan? Wat moet je doen en wat moet je vooral niet doen? Wil je je boek uitgeven bij een uitgever, of misschien liever zelf uitgeven?


Wie geeft de workshop?

De workshop wordt verzorgd door Sandra Schot- van Baar: eigenaar van Uitgeverij Moonreaders en Uitgeverij Juf Sandra.

Wat heb ik nodig voor deze workshop?

  • Pen en papier. We gaan namelijk samen oefenen.

Ik heb een vraag...

Wil je nog wat weten over deze workshop? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Onze kantoordagen zijn van woensdag t/m vrijdag.