Voorwaarden schrijfwedstrijden

Wat leuk dat u deze uitdaging aangaat!

Voordat u begint zijn er een aantal dingen die we even met u willen doornemen:

 

Wat kun u winnen?

 • Het beste verhaal van de schrijfwedstrijd, die van voldoende kwaliteit is voor publicatie, wordt opgenomen in een verhalenbundel die als e-boek en papieren boek uitkomt in november 2024.
 • Deze winnaar ontvangt de verhalenbundel als e-boek in november 2024 en een uitnodiging voor de eerstvolgende online workshop 'Hoe schrijf je een boek'.

 

De opbrengsten van de verhalenbundel gaan gedeeltelijk naar Stichting Kansarme Kinderen in Nederland.

Klik voor meer informatie hier!

 

Waar moet uw verhaal aan voldoen?

 1. Uw verhaal is een Horror verhaal voor volwassen lezers.
 2. Lever uw werk aan als Word bestand;
 3. Vermeld bovenaan uw werk uw naam, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer en het aan u verstrekte deelnamenummer (Uw bestelnummer is uw deelnamenummer.);
 4. U verklaart dat het ingezonden werk van eigen hand is en geen inbreuk maakt op het auteursrecht van derden;

 

Waar moet u op letten?

 1. Deelname is gratis. Er zijn 50 deelnameplaatsen en u geeft uzelf op via de webshop. Uw bestelnummer is uw deelnamenummer.
 2. Bij het reserveren van een deelnameplek verklaart u dat u onze Algemene voorwaarden en de Voorwaarden voor schrijfwedstrijden gelezen hebt!;
 3. Uw werk is niet korter dan 4000 woorden en niet langer dan 8000 woorden;
 4. U dient het verhaalidee zoals gepubliceerd op de website te gebruiken.
 5. Inzenden kan alleen tot de deadline van de desbetreffende schrijfwedstrijd;
 6. Mail uw werk naar contact@moonreaders.com met als onderwerp: schrijfwedstrijd, de naam van de schrijfwedstrijd zoals vermeld op de website en uw deelnamenummer. (Dus bijvoorbeeld: schrijfwedstrijd Winter 123456);
 7. U moet 18 jaar of ouder zijn om te mogen deelnemen aan een van de schrijfwedstrijden van Moonreaders.

 

De kleine lettertjes

 1. Bij sommige wedstrijden is de beginscène al gegegeven door Moonreaders. De scène die u vindt op moonreaders.com/schrijfwedstrijden blijft ten alle tijde eigendom van Moonreaders. U mag deze scène alleen gebruiken om de schrijfwedstrijd uit te voeren en niet voor andere doeleinden zoals het opnemen in een eigen publicatie. Moonreaders behoudt dus het auteursrecht.
 2. Met inzending van uw werk verleent u aan Moonreaders, met uitsluiting van uzelf en alle anderen, een exclusieve licentie om het door u vervaardigde werk te exploiteren, uiteraard onder vermelding van uw naam of eventueel een door u opgegeven pseudoniem. Dit recht houdt in de openbaarmaking en verveelvoudiging van het werk, in welke vorm dan ook. Dit recht is niet beperkt naar land of gebied.
 3. Moonreaders is een kleine uitgeverij. Deelname aan de schrijfwedstrijden zijn daarom beperkt. Er geldt een maximum van 50 deelnemers per wedstrijd. U kunt een plek reserveren via de webshop vanaf een bepaalde datum die vermeld wordt bij de desbetreffende schrijfuitdaging;
 1. Beoordeling van het ingezonden werk is anoniem en wordt niet over gecorrespondeerd. Behalve als uw werk de beste inzending van de desbetreffende schrijfwedstrijd is. In dat geval wordt u persoonlijk op de hoogte gesteld via mail of telefoon.
 2. Na +/- 4 tot 6 weken volgt de uitslag via Sociale Mediakanalen en op de website.
 3. Moonreaders gaat uiterst zorgvuldig om met uw persoonlijke gegevens. Zie ook onze privacy statement
 4. Moonreaders is te allen tijde bevoegd de voorwaarden voor de schrijfwedstrijd tussentijds te wijzigen of zonder opgaaf van reden de wedstrijd stop te zetten.
 5. Bij deelname aan de schrijfwedstrijd geeft u Moonreaders toestemming u via e-mail op de hoogte te houden over de voortgang en/ of uitkomst van de schrijfwedstrijd en onze nieuwsbrief te sturen. U kunt zich voor de nieuwsbrief altijd hier afmelden.

 

Veel plezier met schrijven!

Geüpdatet op 22 juni 2024